Eengezinswoning met dokterspraktijk

Beschrijving

Opvallende eengezinswoning met dokterspraktijk naar ontwerp van Lou Jansen van 1978. Strakke geometrische volumes met een sobere, gesloten en symmetrisch opgebouwde witte straatgevel die herinnert aan de puristische realisaties van Le Corbusier. Centrale, achteruitwijkende ingangstravee. Smalle vensterregisters met metalen ramen en rechthoekige garagepoorten, die de symmetrie enigszins breken. Achtergevel met houten terras. In elkaar overgaande kamers geschikt rondom een centrale trapzaal met stalen trappen, beperkt aantal scheidingsmuren door verplaatsbare kastwanden.

• EYCKERMAN T., Gids voor Antwerpen, Moderne Architektuur, Turnhout, 1989, p. 178.

Auteurs: Steyaert, Rita