Woning Nevelsteen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eengezinswoning

Beschrijving

Eengezinswoning gebouwd in opdracht van het echtpaar Marcel Nevelsteen-Oeyen, naar een ontwerp door SILO-ontwerpkooperatief uit Kapellen (architecten Jo Crepain en Tjen Hoeckx) uit 1978.

Achterin gelegen, vrijstaande woning gekenmerkt door een hoekige constructie uit betonsteen. Puntgevels met grote rondboogvensters onder steil aflopende leien bedaking. Achteruitwijkende ingangspartij.

Het interieur is opgebouwd volgens het principe van de splitlevel ontsloten door binnentrappen, en een plattegrond op basis van de gelijkzijdige driehoek met drie uitsprongen aan de tuinzijde. Volgens de bouwplannen is het gelijkvloers drieledig van structuur met centraal de inkom. In de as daarvan bevindt zich aan tuinzijde de verlaagde haardhoek, waarboven een vide met een 'speelput' op het tussenniveau. De linkervleugel omvat een zit-, eethoek en keuken, de rechtervleugel een berging, de ouderslaapkamer en badkamer. Op de bovenverdieping bevindt zich een carré van drie kinderkamers, links geflankeerd door een atelier en rechts door een gastenkamer annex wc en douche.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1006#19960 en 1006#12794.