Reeks neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Reeks enkelhuizen van telkens drie traveeën en twee bouwlagen onder zadel- of mansardedak (nummers 29-31), van circa 1900 (nummers 25 tot 31 afgebeeld op prentkaarten van 1903 en 1906). Opgetrokken volgens spiegelbeeldschema met kleine varianten (oorspronkelijke nummer 17 vermoedelijk identiek aan nummer 23, nummer 27 met bijkomende poorttravee).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels gemarkeerd door imitatievoegen, cordons, pilasters, panelen, balkons en geornamenteerde friezen. Rechthoekige en boogvormige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Nummers 29-31. Twee volgens spiegelbeeld gekoppelde burgerhuizen, gebouwd naar een ontwerp door de architect François Van Rompaey uit 1902. Opdrachtgever was Louis Van den Wouwer-Mast (°Hoboken, 1853), herbergier en gemeenteraadslid van Hoboken.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1043#104 (nummers 29-31).