Villa Mireille

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Mireille

Beschrijving

"Villa Mireille", op deels ommuurd domein met traliewerk aan de straatzijde. Bakstenen landhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder afgeknot schilddak (nok parallel aan de straat, bedekt met leien) met vorstkam, gedateerd 1892 (zie gevelsteen). Bakstenen gevels gedecoreerd met natuurstenen elementen zoals sluitstenen boven vensters en decoratieve consoles onder dak. Geaccentueerd middenrisaliet met rechthoekige inkomdeur waarboven deurvenster met natuurstenen balkon. Hoeklisenen en middenrisaliet met natuurstenen banden. Venstertraveeën in verdiepte muurvlakken met boogfriezen; steekboogvensters met hoekstenen en sluitsteen.

Latere aanbouw aan linker zijgevel van één travee en twee bouwlagen onder plat dak. Koetshuis en portierswoning ten noorden, beide met één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), bedekt met leien en met centrale dakuitsprong.

Auteurs: Cappuyns, Toon