Van Beethovenstraat

Beschrijving

Smalle en donkere gekasseide straat tussen de Guldenstraat en Haverwerf, van oudsher bebouwd met brouwerijen en herbergen. Voorheen zogenaamd "Steenstraat". Huidige benaming sinds 1936, verwijzend naar het woonhuis (van 1699 tot 1739) van de voorouders van Ludwig van Beethoven, vermeld op gevelsteen aan de gebouwen van de brouwerij "Lamot", die heden de straat volledig begrenzen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

Het standbeeld van de 'Van Beethoven’s' staat op de Haverwerf, vlakbij de Van Beethovenstraat. De beeldengroep is zeer recent. Het werk werd vervaardigd door Jean-Paul Laenen en werd ingehuldigd op 11 juni 2011. Het beeld bestaat uit twee delen: de kleine Ludwig houdt een roos achter de rug en kijkt naar zijn grootvader Lodewijk van Beethoven, die een partituur vasthoudt (en die in Mechelen geboren is).
Auteurs : Govaert, Carine