Van Stralenstraat

Beschrijving

Tussen Franklin Rooseveltplaats en Hollandstraat, aan de oostzijde van het Koninklijk Atheneum; aanvankelijk Van den Wervestraat, sinds 1868 huidige naam naar de in 1568 onthoofde hervormingsgezinde burgemeester Antoon Van Stralen. Rechte straat waarvan de westelijke gevelwand grotendeels ingenomen wordt door gebouwen van het Atheneum, voorts oorspronkelijke neoclassicistische bebouwing onderbroken door een- en meergezinswoningen van na de Tweede Wereldoorlog. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels van drie bouwlagen met centrale balkons en rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita