Van Aerdtstraat

Beschrijving

Tussen Italiëlei en Lange Dijkstraat, geopend in 1868 en genoemd naar Adriaan van Aert (1803-38) die in 1830 een rol speelde als onderhandelaar met de Hollandse bezetters van het Zuidkasteel. Rechte straat met bebouwing uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rijhuizen met overwegend gele bakstenen of bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige of gebogen muuropeningen, enkele balkons. Nummer 66 met op borstwering tegelpanelen getekend De Vreker.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita