Gekoppelde rijhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde rijhuizen

Beschrijving

Rijhuizen in spiegelbeeld, volgens de bouwaanvraag van 1938 opgetrokken in opdracht van Jos Koekhoven en Adriaenssens. Bouwplannen gesigneerd door een in Berendrecht gevestigde architect, naam echter onleesbaar. Gele baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Zakelijke art-decostijl met in- en uitspringende volumewerking en afgeronde balkons; rechthoekige venstervormen en rondbogige balkondeuren. Conventionele plattegrond met gekoppelde trappenhuizen: salon en woonkamer geflankeerd door hal en keuken met washuis in aanbouw; drie slaapkamers op verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 4205.