Jan De Voslei

Beschrijving

Westelijke begrenzing van de zogenaamde "Tentoonstellingswijk", zie Camille Huysmanslaan. Naamgeving in 1928, werd pas in 1954 de huidige brede verkeersader met groenpartijen. In 1969 aansluiting met Amerikalei door middel van tunnel bij aanleg van zogenaamde "Kleine Ring".

Bebouwing met flatgebouwen uit tweede kwart 20ste eeuw, onder meer hoekcomplex nummers 2-4 (zie Jan Van Rijswijcklaan nummers 284-290) naar ontwerp van F. Vaes, De Braey, Portielje, A. Fivey en L.H. De Koninck van 1926; voorts flatgebouwen van circa 1952-57 met name de haaks ingeplante blokken door de Maatschappij De Goede Woning naar ontwerp van J. Smolderen (zie Kiel). Aan oostzijde kerk van Christus-Koning.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita