Sint-Antoniusstraat

Beschrijving

Tussen Nationalestraat en Kammenstraat. In 1423 is er reeds sprake van een "Sente Anthonysstrate". Het zou echter duren tot 1434 eer ze over haar gehele lengte geopend werd (onder meer op de gronden van het erf "Sint-Anthonis" op de hoek Sint-Antoniusstraat aan zuidzijde- Kammenstraat aan westzijde). Van Nationalestraat tot Bogaardestraat: vrij homogene bebouwing uit het vierde kwart van de 19de eeuw van bepleisterde lijstgevels aansluitend bij de bouwtrant van de Nationalestraat; de nummer 3-5 en 4-6: eenheidsbebouwing. Klassieke houten puien op de nummers 1, 3, 29 (neorenaissancistisch), 61, 4, 74-78.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine