School Sint-Eligius

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed School Sint-Eligius

Beschrijving

Te midden van sociale woningen ingeplant schoolgebouw, geometriserende art deco, 1934, naar ontwerp van Alfons Van de Vijver, Gent (inscriptie), opgericht door de Broeders van Liefde van Gent.

Voorbouw van vijf traveeën en drie bouwlagen onder plat dak; parement van natuursteen, gereleveerd door in- en uitspringende vlakken. Centrale trapsgewijs opgebouwde inkomtoren samengaand met kolossale verdiepte vensternissen met markante tussenstijlen; vernieuwde aluminium ramen en deur. Bakstenen achtergevel. Latere uitbreidingen.

• Gemeente-archief Deurne, Bouw., doss. 56.

Auteurs: Steyaert, Rita