• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie bouwlagen naar ontwerp J. De Vroey (zie inscriptie), uit begin 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevel met sober, doch verfijnd gebruik van materialen en motieven. Opvallend brede poort rechts en gekoppelde vensters op lagere derde verdieping.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Burgerhuis opgetrokken in opdracht van Paul Van Bosstraeten, naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1900. Tot het project behoorden twee aanpalende, bescheiden huurhuizen (nummers 31-33, verbouwd), een limonade- en spuitwateratelier met paardenstal op de binnenplaats. Van Bosstraeten liet deze bijgebouwen in 1909 vervangen door een diamantslijperij.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1399#2881 ( 6 november 1900) en 1399#4880 (12 september 1909).