Klokstraat

Beschrijving

Van Boeveriestraat naar Hendrik Consciencelaan, gekasseide straat met licht gebogen tracé. Straatnaam in gebruik sinds 1579 en refererend aan de huisnaam het hoekpand aan de Klok- en de Boeveriestraat of aan de hier gevestigde klokkengieters.

Homogeen straatbeeld met overwegend eenheidsbebouwing zie onder meer nummers 11-17 (1838). Gebouwd op naakten grond of ter vervanging van woningen met Vlaamse gevel. Het begin van de straat wordt ingenomen door het kloostercomplex van de paters Kapucijnen. Einde van de straat afgezet door de zijgevels van de hoekpanden aan de Hendrik Consciencelaan. In de loop van het vierde kwart van de 20ste eeuw wordt het homogeen karakter doorbroken door de bouw van meerdere appartementsgebouwen zie nummers 7-9 uit de jaren 1970.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1363/1972, nummer 827/1974, nummer 888/1975.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia