Meesterwoning van brouwerij Het Anker

Beschrijving

"Meesterwoning" van voormalige brouwerij "Het Anker"; vrijstaand neoclassicistisch hoekhuis van drie en vier (Arthur Sterckstraat) traveeën, twee bouwlagen en schilddak (roofing, nok parallel aan de straat), opklimmend tot circa 1882.

Hoofdgevel met dubbelhuisopstand; bepleisterde en beschilderde lijstgevels, sterk horizontaal belijnd door arduinen sokkel, banden, kordons, paneelwerk en kroonlijst; rechthoekige omlijste muuropeningen. U-vormige gebouwen van voormalige brouwerij en mouterij aan westzijde; zijde Arthur Sterckstraat afgesloten met muur.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Berchem, schetsen 1883/10.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Vergunningsplichtige Inrichtingen, Berchem, 1931, dossier 209.