Rapaertstraat

Beschrijving

Rechte straat tussen de Esperanto- en de Sint-Trudostraat, aangelegd op de gronden van de toenmalige eigenaar Pieter Rapaert de Grass (° 1888).

Woonstraat met bebouwing vanaf de jaren 1920, de vermoedelijke datum van de straataanleg. Eenheidsbebouwing bestaande uit rijwoningen met voortuinen en typisch baksteenparement onder meer met doorlopende banden, lateien en ontlastingsbogen. Enkele vrijstaande of halfvrijstaande woningen uit het Interbellum, zie de koppelwoningen nummers 59-61 met geometrisch metselwerk, nummer 69 en nummer 83 met historiserende puntgevel.

• SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 176.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia