Olmendreef

Beschrijving

De straat loopt in enkele scherpe hoeken van de Astridlaan naar de Weidestraat. Dit hoekig verloop wordt reeds afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Poppkaart (circa 1842). Het eerste deel (tot aan de Daverlostraat) is opgenomen in een recente verkaveling uit de jaren 1960-1990. Sedert 1962-1965 aanwezigheid van de kerk Maria Assumpta. Vanaf de Daverlostraat een onverharde weg met enkele villa's uit het Interbellum gelegen in een bosrijk gebied. De toegangsweg leidend naar het domein De Bergskens, is een beschermd landschap bij Koninklijk Besluit van 05/05/1959. Onverharde weg afgezoomd met beukenbomen. De dreef wordt aan de oostkant begrensd door het beboste domein van De Bergskens en aan de westkant door weilanden.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief, DW002111.
  • BARREMAECKER R. (ed.), Assebroek, geschiedenis van de Brugse rand, 1987, p. 64-65.
  • SCHOUTEET A., De straatnamen van Brugge. Oorsprong en betekenis, Brugge, 1977, p. 153.