Eenheidsbebouwing van vier burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van vier neoclassicistische enkelhuizen, waarvoor bouwaanvraag van 11 maart 1898 naar ontwerp van Emile Thielens. Opdrachtgever Jean Routhieau, verbonden aan de suikerraffinaderij Veuve Eugène Gevers et fils.

Rijwoningen met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gekoppeld volgens spiegelbeeldschema en met twee hogere middenpanden. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met schijnvoegen boven de puilijst, geboste begane grond en hardstenen plint. Regelmatige ordonnantie van rechthoekige muuropeningen. Accent op de middenas door balkon met balustrade, driehoekig of gebogen fronton op voluutconsoles. Klassiek hoofdgestel.

Auteurs: Plomteux, Greet