Huis Hacke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Hacke

Beschrijving

Burgerhuis in art deco naar ontwerp van architect Robert Soebert uit 1930. Opdrachtgever was Oscar Hacke, meubelmaker gespecialiseerd in café-inrichtingen. Drie bouwlagen onder mansardedak. Bakstenen topgevel, gereleveerd door kolossale witstenen erker met loggia, gevat in gevelbrede omlijsting met golvende contouren.

Bel-etagewoning ontsloten door de zijdelings ingeplante inkom- en traphal. Volgens het bouwplan gelijkvloers garage, voorraad-, wijn- kolenkelders, was- en stookplaats. Op bel-etage enfilade van woonkamer (gevelbreed), eetkamer, veranda met bovenlicht en overdekt terras, en keuken. Op tweede verdieping grote slaapkamer annex kleedkamer en badkamer, en kleine slaapkamer annex toiletkamer. Op mansarde twee slaapkamers elk met toiletkamer en meidenkamer.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#436 (12 juli 1930).

Auteurs: Plomteux, Greet