Burgerhuis ontworpen door Ernest Wauters

Beschrijving

Burgerhuis in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect Ernest Wauters (inscriptie) van 1935, in opdracht van ingenieur W. Pallemaerts. Werken gestart op 9 juli 1935. Twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansarde (leien). Lijstgevel met parement in kunststeen op plint uit blauwe hardsteen. Venstertravee met erker en hardstenen bloembak op begane grond, deurtravee met originele houten deur en oculus met glas in lood; oorspronkelijk stalen ramen vernieuwd in aluminium.

Plattegrond georganiseerd rond centraal ingeplante traphal. Volgens bouwplannen gelijkvloers inkom en salon aan straatzijde, eetkamer, overdekt terras en keuken annex pomphuis aan tuinzijde. Op eerste verdieping twee slaapkamers en badkamer, op ondiepe mansarde slaapkamer, zijkamertje en bergplaats.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#3278 (6 juni 1935).

Auteurs: Plomteux, Greet