Geografisch thema

Sint-Pieterszuidstraat

ID
8023
URI
https://id.erfgoed.net/themas/8023

Beschrijving

Van Blankenbergse Steenweg naar Sint-Pietersgroenestraat met recht straattracé. Maakt deel uit van het bouwblok, mede omsloten door de Sint-Pieterskaai, de Veemarktstraat en de Slachthuisstraat. Wordt aan de zuidzijde bepaald door de dominante aanwezigheid van de gebouwen van de voormalige veemarkt waarvan de nu nog bestaande vleesverwerkende nijverheid nog altijd getuige is. Aan de noordzijde woningen uit de jaren 1950 en 1970, aansluitend bij Rond den Heerdstraat, Kasteelgeleed, Biekorfstraat, het Lodewijk Guilliodtsplein en de Sint-Pietersnoordstraat met gelijkaardige bebouwing.


Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. met medewerking van DENDOOVEN K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Pieterszuidstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/8023 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.