Dorpsstraat

Beschrijving

De Dorpsstraat wordt door de Rijksweg doorsneden. De oude kerk van Lanklaar bevond zich aan de Dorpsstraat, onmiddellijk ten oosten van de Rijksweg. Het is niet bekend waar zich de eerste kerk bevond. De vorige kerk was een kleine zaalkerk, die in 1839 bouwvallig was. Schip en koor worden volledig opnieuw gebouwd naar plannen van J. Dumont, de toren wordt hersteld; de kerk wordt in 1854 ingewijd. Ze raakte buiten gebruik bij de ingebruikname van de nieuwe kerk in 1959, en werd in 1961 afgebroken.

• DREESEN M. - DREESEN J., Lanklaar, schoonste hoekje van Limburg, Lanklaar, 1978, pagina's 63, 70.
  • MEDAER F. - en anderen, Lanklaar het dorp waarin wij leven, 1980.