Pastorie Sint-Hubertusparochie

Beschrijving

Neogotische pastorie van Sint-Hubertus, 1906, naar ontwerp van Ch. De Roeck. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien, nok parallel aan de straat); rechter travee met lijstgevel en dakkapel, drie linker traveeën. met puntgevel. Wit bakstenen parement met banden van natuursteen; indeling in Brugse travee met kruiskozijnen en blind maaswerk.

De voorlopige Sint-Hubertuskerk ter hoogte van nummer 127 (A.C.V.-lokaal "'t Oud Kapelleke"), werd opgericht in 1899 naar ontwerp van Ch. De Roeck; voor huidige Sint-Hubertuskerk, zie Victor Jacobslei.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Pastorieën, Berchem, Sint-Hubertus.

Auteurs: Plomteux, Greet