Burgerhuis in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in art-decostiijl gebouwd in opdracht van Francine Mathieu, naar een ontwerp door de architect Emiel Janssens uit 1929. Bouwaanvraag van 23 april 1929, werken aangevat op 25 mei 1929.

Rijwoning in half open bebouwing, twee ongelijke traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder complexe bedaking, met voortuintje afgesloten door smeedijzeren hek. Speling met volumes en materialen: geblokte hoekpartij van bak- en natuursteen met afgeschuinde inkomtravee, flankerende klokgevels, aan straatzijde met natuurstenen parement en typische erkers.

Volgens de bouwplannen wordt de plattegrond over de volledige breedte opgedeeld door de traphal. Gelijkvloers inkomhal en rookkamer vooraan, eetkamer met terras en keuken annex pomphuis en wc achteraan. Op de eerste verdieping drie slaapkamers, vooraan annex zitplaats en badkamer; op de tweede verdieping vier slaapkamers. Garage in souterrain.