Drie winkels in nieuwe zakelijkheid

Beschrijving

Winkelpanden, respectievelijk in 1932 en 1933 in nieuwe zakelijkheid herbouwd, naar ontwerp van L. Van der Linden (zie inscriptie), in opdracht van slager Vueghs en Lode De Ley.

Bakstenen bovengevels met verticaal en horizontaal markerende vlakken- en volumes; nummers 35-37 met gebroken gevel; nummers 43-45 met art-deco-opschrift HUIS DE LEY. Rechthoekige vensters met metalen ramen en kenmerkende glas-in-loodpartijen.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1275#1644 (nummer 35, 1 juli 1932) en 1275#2159 (nummers 43-45, 26 mei 1933).

Auteurs: Plomteux, Greet