Modernistisch flatgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Flatgebouw

Beschrijving

Flatgebouw van vier bouwlagen in nieuwe zakelijkheid, 1934, naar ontwerp van Urbaan De Meyer. Opdrachtgever was handelaar Gustaaf Widdershoven. Begane grond bekleed met zwarte geglazuurde tegels; originele deur en poort. Gecementeerde overkragende bovenbouw met afgeronde hoeken links, terrassen met halfronde balkons rechts; vernieuwde aluminium bovenramen. Volgens bouwplannen werkplaats, kantoor en tweekamerwoning met keuken en badkamer op de begane grond. Appartementen met woon-/zitplaats, keuken, berging, twee slaapkamers en badkamer op de bovenverdiepingen. Opslagplaats van twee bouwlagen achteraan op het perceel.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1275#2592 (13 maart 1934).
  • SERNEELS Ch., Un jeune architecte anversois Urbain De Meyer, in Bâtir, nummer 44, juli 1936, p. 775-776.

Auteurs: Plomteux, Greet