Schoolstraat

Beschrijving

Van de 13de tot de 16de eeuw zogenaamd "Lachel- of Lechelstrate", naar de familie "de Lechele". Huidige benaming sinds de 16de eeuw naar de voormalige Grote School.

Smalle straat met gebogen rooilijn tussen de Wollemarkt en Frederik de Merodestraat. Huidig straatbeeld met 19de-eeuws uitzicht: kleinschalige rijhuizen van twee tot drie bouwlagen en dito traveeën, met rechthoekige of licht getoogde muuropeningen, met bepleisterde (nummer 10 en 12) of gecementeerde voorgevels (nummer 6, 11, 13 tot I9). Enkele panden verbergen duidelijk een 16de- of 17de-eeuwse kern, onder meer nummer 4, 11 en 13. Een beeldbepalend element vormt het zogenaamde Koraalhuis (hoek Nieuwwerk).

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde