Afspanning van 1855

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Afspanning van 1855

Beschrijving

Naar verluidt een voormalige afspanning, gedateerd 1855. Langgestrekt gebouw van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.

Baksteenbouw, met waarschijnlijk in de tweede helft van de 19de eeuw aangepaste bovenvensters: streks met hardstenen lekdrempel; de meeste muuropeningen op de benedenverdieping werden gewijzigd; origineel zijn het linkervenster, beluikt, met hardstenen latei en lekdrempel, en de ernaast gelegen deur, rechthoekig, in een hardstenen omlijsting. Erboven een gevelsteen met opschrift F:COX/H:G/1855. In de rechtertravee bleef de boog van de inrijpoort bewaard.