Meer van Heist

Beschrijving

Meer komt tot stand in 1911 door graafwerken om de iets noordelijk gelegen spoorwegbedding te verbreden. Het meer wordt tijdens het interbellum uitgebaat vanuit het "Chalet Belle-Vue"; uitbating gaat teloor na de Tweede Wereldoorlog. Nieuw leven ingeblazen in 1958 met nieuwe chalet ("Laguna"), een dierenpark rond het meer en centrum voor waterski; midden jaren zestig blijft enkel de kinderspeeltuin over. In het laatste kwart van de 20ste eeuw bouw van "Laguna Beach", groot appartementsgebouw ten oosten van het meer, elf bouwlagen, functionele architectuur; aangebouwd aan "Laguna Beach", tegen de oever van het meer, de "Humor Hall".

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda