Beschrijving

18de-eeuwse hoeve, bestaande uit twee parallelle gebouwen, ingeplant op niet afgebakend terrein met centraal, verwilderd erf. Woonstalhuis ten zuidoosten en schuur ten noordwesten.

Verankerde bakstenen gebouwen van één bouwlaag op gepikte plint onder zadeldaken (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen), bij schuur afgewolfd aan zuidzijde. Woonstalhuis met woning van vier traveeën en vernieuwde (naar verluidt in 1938) stal van vijf traveeën. Noordwestelijke gevel van het woonhuis, belijnd door witgekalkte muurbanden. Rechthoekig betralied venster in witgekalkte omlijsting. Korfboogdeur oorspronkelijk eveneens in witgekalkte omlijsting met imposten onder bakstenen druiplijst. Rechts ervan rechthoekig venster in witgekalkte omlijsting met kwarthol geprofileerde dagkanten en zandstenen negblokken. Houten kroonlijst. Witgekalkte zuidoostelijke gevel met rechthoekige vensters op witgekalkte onderdorpel of lekdrempel. Zijpuntgevel gemarkeerd door muurvlechtingen en twee korfboogluiken met arduinen onderdorpels.

Stal op gecementeerde plint; grotendeels rechthoekige muuropeningen. Zijpuntgevel met vernieuwde top.

Tweebeukige langsschuur van vijf traveeën, in kern mogelijk uit de 17de eeuw, later verhoogd (zie oorspronkelijke muurvlechtingen in noordgevel). Traveeën geritmeerd door lisenen op bakstenen sokkel met zandstenen dekplaat. Rechthoekige houten luiken met beschilderde (zandstenen ?) dorpels en zandstenen hoekblokken. Sober korfboogdeurtje en rechthoekige poorten onder houten latei en voorzien van zandstenen hoekblokken. Verluchtingsgaten in noordgevel.