Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, in kern opklimmend tot eind 18de eeuw, doch recenter aangepast met onder meer nieuwe gevelbekleding en ordonnantie op de tweede en derde bouwlaag (oorspronkelijk twee, heden drie traveeën).

Sobere bakstenen lijstgevel met rechthoekige vensters in beschilderde en verdiepte omlijsting; arduinen lekdrempels. Sobere arduinen pui in Lodewijk XVI-stijl met gestileerde rozetmotieven en guirlande (tussendorpel deur); deels ingegraven borstweringen door later verhoogd straatniveau. Nogmaals grondig verbouwd in 1990 met onder meer verplaatsing deur.