Classicistisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Classicistisch burgerhuis

• is aangeduid als beschermd monument Classicistisch burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Vredeberg

Beschrijving

Fraai rijhuis in Lodewijk XVI-stijl, uit eind 18de eeuw. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, boven de drie middentraveeën bekroond door driehoekig fronton met oculus; laatstgenoemde in arduinen omlijsting met guirlande en rocaillesluitsteen. Rechthoekige vensters in arduinen omlijsting met oren en neuten. Rechthoekige deur in dito omlijsting met verdiepte rechtstanden en geprofileerde vooruitstekende kroonlijst op gegroefde consoles met rozetmotief en afhangende guirlandes. Entablement bestaande uit een geprofileerde architraaf op bladwerkconsooltjes, blind fries en kroonlijst op eierlijst en tandlijst.