• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Art-nouveaugetint rijhuis van twee traveeën of één brede travee, souterrain en drie bouwlagen onder plat dak met afschuining achteraan, waarvoor bouwaanvraag van 1913; bouwaanvraag tot wederopbouw met hergebruik van onbeschadigde natuursteen, van 1921 naar ontwerp van B. De Meyer.

Bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel, geleed door banden van witte baksteen. Meestal rechthoekig, doch gevarieerde muuropeningen met arduinen latei of ijzeren I-balk met rozetbouten; bewaard art-nouveauhoutwerk en arduinen balkon met ijzeren leuning. Houten kroonlijst op modillons en langgerekte consoles. Latere garagepoort vervangt twee vensters van het souterrain.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1913, tweede halfjaar; 1921, eerste kwartaal.