Molenvest

Beschrijving

Deel van de vroegere stadsvest met tot 1939 een molen ter hoogte van de Wasserijstraat. Twee rijvakken met brede groenstrook ertussen, bronzen beeld "Aan onze helden", op arduinen sokkel, gesigneerd E. Vereycken, 1950.

Vrij homogene bebouwing uit de jaren 1930 (zie kadastergegevens) met karakteristieke burgerhuizen van twee bouwlagen onder plat dak. Bakstenen lijstgevels met kenmerkende volumewerking, enkele gesigneerd namelijk art-decogetinte nummers 46-48 en 98 (J. De Wit), nummers 52 en 74 (K. Van Looy) en door Nieuwe Zakelijkheid geïnspireerde nummer 70 (R. Verdun, volgens het kadaster van 1957). Onpare zijde met schoolvleugels van het Sint-Jozefscollege.

Auteurs: Steyaert, Rita