Hoeve uit begin 19de eeuw

Beschrijving

Middenin weiland gelegen hoeve uit begin 19de eeuw, bereikbaar via geasfalteerde weg: woonstalhuis (nok evenwijdig aan straat) en parallelle langsschuur, ten noordoosten van aarden erf. Moestuin en boomgaard ten zuidoosten. Bewaarde haag aan straatzijde.

Verankerde bakstenen gebouwen op gepikte plint onder zadeldaken (Vlaamse of mechanische pannen). Woonstalhuis van acht traveeën gemarkeerd door rechthoekige betraliede vensters met arduinen dorpels. Rechter zijgevel met gelijkaardige opkamervensters aan oostzijde en rechthoekig keldergat voorzien van zandstenen latei; in top rechthoekige luiken met houten latei en ontlastingsboog van gesinterde baksteen. Veelal aangepaste muuropeningen in stalgedeelte. Erfgevel: rechthoekige muuropeningen met houten latei.

Langsschuur, eertijds met rieten bedaking; drie traveeën , geritmeerd door lisenen; rechthoekige houten luiken met zandstenen dorpels. Rechthoekige deur en poort onder houten latei. Sporen van voormalig aanleunend gebouw aan westzijde.