Herberg met smidse Het Hoefijzer

Voormalige herberg met smidse "Het hoefijzer", heden taverne-restaurant "Smissche".

Breedhuis met verankerde bakstenen lijstgevel (deels hervoegd) van negen traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Deels gecementeerde en beschilderde plint. Later met één verdieping verhoogde zesde en zevende travee met flankerende vleugelstukken, onder driehoekig fronton met oculus. Overwegend beluikte rechthoekige vensters met arduinen latei en beschilderde lekdrempels. Rechthoekige deur in vlakke beschilderde omlijsting. Voormalige smidsepoort (?) in derde travee. Rechter zijgevel met twee rondboogvensters in top. Achtergevel met bewaarde rechthoekige muuropeningen in woonhuisgedeelte; klimmend dakvenster en dakkapel. Voorts aangepaste muuropeningen. Bakhuisje ten noordoosten: verankerd bakstenen gebouwtje, grotendeels begroeid, onder zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen).