Stadswoning In het Roosje

Beschrijving

Zogenaamd "In het Roosje" (zie gevelsteen), breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevel met hoger opgetrokken middenpartij onder fronton met topstuk. Verwerking van gekleurde baksteen voor muurbanden en vensterbogen. Rechthoekige muuropeningen onder rondboogvelden. Getoogd venster in top, uitgespaard in een nis die begint halverwege de tweede bouwlaag. Centrale gevelsteen: "In het Roosje" met reliëf van een roos onder klein driehoekig fronton. Arduinen pui met recente invulling op de begane grond.