• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Sterk verbouwde hoeve met losstaande bestanddelen rondom aarden erf, gelegen op de hoek met de Hulststraat. Woonhuis ten noorden met aangebouwde schuur, verbouwde paardenstal ten zuiden, wagenhuis ten westen, boomgaard en moestuin ten zuidwesten.

Verankerde bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien, golfplaten of Vlaamse pannen). Woonhuis met voorgevel van vier traveeën op gecementeerde plint. Betraliede rechthoekige vensters met arduinen latei en onderdorpel. Rechthoekige deur onder dito latei. Bewaarde opkamervensters in zij- en achtergevel.

Sterk aangepaste schuur met rechthoekige muuropeningen; paardenstal met steekbogige muuropeningen en rondboogluik in top. Wagenhuis van twee traveeën geopend aan erfzijde.