Burgerhuis in art-nouveaustijl

Beschrijving

Art-nouveau-enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met souterrain, onder zadeldak in combinatie met mansardedak boven de deurtravee (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen, kunstleien), waarvoor bouwaanvraag in spiegelbeeld van 1909 naar ontwerp van B. De Meyer.

Lijstgevel met parement van groene en witte geglazuurde baksteen verwerkt met hardsteen onder meer voor omlijstingen. Breed uitgewerkte rechtse travee, boven het souterrain met aparte ingang afgelijnd door lisenen, vertrekkend vanop doorgetrokken lekdrempels. Boogvormige vensters met gebogen sierlijke lekdrempels. Mooie roedeverdeling. Smalle deurtravee gemarkeerd door getoogde deur onder dubbel bovenlicht, samen gevat in hardstenen omlijsting; houten deur met art-nouveaumotieven. Houten kroonlijst met art-nouveau-ornamentiek op uitgelengde bakstenen consoles.

• Openbare Werken Lier, Bouwingen, 1909.