U-Vormige hoeve

Beschrijving

Voormalige gesloten hoeve (Atlas van de Buurtwegen, 1846), thans U-vormig, met de open zijde van het erf naar de straat gericht, en hier afgesloten met een bakstenen muurtje met ijzeren hek.

Bak- en mergelstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Rechts van het erf, woonhuis (nok staat loodrecht op de straat) met stal in de linkertravee. Getoogde, bakstenen muuropeningen; een rechthoekig zolderluik in houten omlijsting boven de staldeur. In de gecementeerde zijgevel aan straatzijde, twee getoogde vensters in een rechthoekige, hardstenen omlijsting, voorheen beluikt; aandak. In de gecementeerde achtergevel, drie kleine, rechthoekige vensters, waarvan de twee linkse die van de opkamer zijn.

Lage stallen tegenover het woonhuis, met de zijgevel aan straatzijde voorzien van aandak en vlechtingen. Dwarsschuur achteraan het erf, ingekort aan de linkerzijde; de hoge, rechthoekige schuurpoort bleef behouden.