Boskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boskapel

Beschrijving

Achterin gelegen boskapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, aan een deels geasfalteerde, deels aarden verbindingsweg tussen Kesselsesteenweg en Marnixdreef.

Witbepleisterde constructie op rechthoekige plattegrond onder leien zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Muuropeningen uitgespaard in verdiepte gevelvlakken: getoogde deur onder terracotta gevelsteen met gekroond dubbel wapenschild van de familie Marnix tussen twee eenhoorns; bekronend kruis. Geprofileerde houten daklijst. Zijgevels met mijterboogvenstertjes. Verdwenen altaar en heiligenbeelden.

• CHARLE A. en CEULEMANS L., Volksdevotie te Lier, Lier, 1981, p. 57.