Geografisch thema

Eggetingenstraat

ID
4410
URI
https://id.erfgoed.net/themas/4410

Beschrijving

Naar het gelijknamige gehucht, gelegen ten noordoosten van de Tongersesteenweg, tussen de gehuchten Hullertingen en Grimmertingen in.

Grote hoeveelheid hoogstamboomgaarden, omringd door meidoornhagen. Van de hoeven aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1846) bestaan er heden nog een paar: nummer 12 betreft een voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, in de Atlas van de Buurtwegen aangeduid als langgestrekt, deels versteend eind 19de eeuw, voor het overige gerenoveerd vakwerk met recente vullingen; nummer 18 betreft een voormalige L-vormige hoeve in stijl- en regelwerk, uit de eerste helft van de 19de eeuw, aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen, thans volledig gerenoveerd en aangepast.


Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Boerentuintje

  • Is deel van
    Vliermaal


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eggetingenstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/4410 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.