Hagenbroekse Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hagenbroekse Hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, uit de eerste helft van de 19de eeuw, afzonderlijke schuur uit de 20ste eeuw, en bakhuisje ten zuidwesten.

Verankerd bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Woonhuis met oostelijke voorgevel van vier traveeën op gecementeerde plint; beluikte rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempels, aan erfzijde met houten latei. Stal, oorspronkelijk met potstal, deels aangepast met rechthoekige 20ste-eeuwse stalvensters. Noordelijke zijgevel met recent aangebouwde steunberen.

Rechthoekige, bakstenen bakhuisje onder zadeldak (Vlaamse pannen): rechthoekige deur met houten latei en rondboogluik. Deels geplaveid, deels aarden erf.