Bollemeersstraat

Beschrijving

Geasfalteerd straatje met bochtig tracé ten noordwesten van de kerk, ter hoogte van de kruising met Grote Kemmelbeek afbuigend in noordelijke richting, langsheen parkeerterrein naar de Veurnseweg. Zuidzijde begrensd door d'Ennetieresplein met centrale parochiekerk Sint-Petrus en Paulus, en door bakstenen muur onder ezelsrug ter afbakening van het kasteelpark.

Rechterzijde gedomineerd door gemeentehuis (nummer 2) , kloostergebouw (nummer 14) met achterliggend schooltje, met woning voor veldwachter (nummer 8) ertussen, ontworpen als geheel door architect J. Coomans (Ieper); verderop rijtje lage arbeiderswoningen (nummers 16 tot 24) naar ontwerp van architect A. Duvilers (Elsene).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine