Hoeve Mostaardpothoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Mostaardpothoeve

Beschrijving

De "Mostaardpothoeve" brandde volledig af tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd heropgebouwd in 1921 (zie gevelsteen). Gelegen in landbouwgebied en ingeplant op deels omgracht en deels met populieren afgezoomd domein, toegankelijk via aarden weg, afgeleid van de hoofdweg.

Hoeve met losstaande bestanddelen rondom een gekasseid en gebetonneerd erf, aan zuidzijde afgesloten door gietijzeren hek. Bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (mechanische pannen). Woonstalhuis ten zuidoosten, van elf traveeën, met steekbogige muuropeningen; deuren met lateiconsooltjes. Klimmende dakvensters en bepleisterde, kwartholle daklijst. Muurvlechtingen en rondboogvensters in zijgevel. Ten noordwesten stal en schuur met aangepaste of korfbogige muuropeningen.