Beschrijving

Middenin weiland gelegen hoeve met losstaande bestanddelen rondom een gebetonneerd erf: woonstalhuis ten westen, schuur ten oosten en bakhuis ten zuidwesten. Verder ten westen resten van een boomgaard. Ingeplant op afgepaald terrein.

Woonstalhuis met circa 1952-1953 aangebouwde stal onder zadeldak (mechanische pannen). Woning van bak- en zandsteen op gecementeerde plint; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); zijgevel met jaartal 1771; gerestaureerd circa 1964. Oostgevel: beluikte kloosterkozijnen (opkamervensters) in zandstenen kwartholomlijsting en rechthoekig betralied keldervenster met zandstenen latei en ontlastingsboog van gesinterde baksteen. Voorts nieuw venster links en rechthoekige deur met lateiconsooltjes, zandstenen kwarthol geprofileerde rechtstanden en vernieuwd bovenlicht. Noordelijke zijtuitgevel gemarkeerd door muurvlechtingen, imitatiemuurbanden, rondboogluiken in bepleisterde omlijsting, gedichte oculi en datering 1771. In westgevel betraliede en beluikte steekboogvensters met arduinen, oorspronkelijk beschilderde dorpels en zandstenen dagkanten.

Verankerde bakstenen langsschuur en aansluitend aangepast wagenhuis ten zuiden, beide onder zadeldak (Vlaamse pannen) van circa 1900; rechthoekige poorten met houten latei. Recent aanbouwsel ten oosten.

Verankerd, rechthoekig bakhuis van baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met aanbouwsel onder lessenaarsdak. Respectievelijk korfboogdeur en -luik met arduinen lekdrempel en rechthoekige deur onder houten latei.