Stationsstraat

Beschrijving

Rechtlijnige straat, gelegen aan de rijksweg Sint-Niklaas-Breendonk en als zodanig slechts aan één zijde bebouwd. Voornamelijk burgerhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw met bepleisterde en beschilderde lijstgevels (nummers 4, 5, 7, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 24, 25) waarvan verschillende echter reeds gedecapeerd (nummers 6, 8, 12-13, 17, 22-23). Aantal bouwlagen variërend van twee, over twee en een half naar drie, met rechthoekig of licht getoogde vensters al dan niet gevat in een geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Enkele panden rijker uitgewerkt met imitatievoegen en rechthoekig balkon (nummer 7), pilasters en jaloeziekappen (nummer 10), houten winkelpui (nummer 11), balkon met sierlijk ijzeren hek (nummer 14).

Auteurs: Demey, Anthony