Nijverheidsstraat

Beschrijving

Rechte straat in 1925 ontworpen samen met onder meer Jozef Lonckestraat en Spoorweglaan. Voornamelijk burgerhuizen in art-decostijl; opmerkelijk fabrieksgebouw, heden brandweerkazerne. Behalve de afzonderlijk besproken panden, zijn volgende nummers volgens archiefstukken te dateren: nummer 4 naar ontwerp van architect M. Neerman (1925), nummer 11 naar ontwerp van architect L. Waterschoot (1929), nummers 13-15, 17-19 naar ontwerp van architect A. D'Hooge (respectievelijk 1934 en 1931), nummers 23, 32 naar ontwerp van architect A. Waterschoot (respectievelijk 1934 en 1932), nummer 36 naar ontwerp van architect H. De Boom (1928), nummer 48 naar ontwerp van architect A. Verbeke (1935).

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3709/4296, 3718/5435, 3720/5658, 3728/6651,3729/6679, 3735/7352, 3737/7573, 3739/7829.

Auteurs: Demey, Anthony