Rooigemlaan

Beschrijving

Genoemd naar het gebied Rooigem buiten de Brugse Poort. Boulevard daterend uit eind 19de eeuw en verlengd in 1903. Voorheen beboomde laan in het verlengde van Einde Were, vanaf de Ekkergembrug, leidend naar de Groendreef aan de Brugse Vaart, thans deel uitmakend van de drukke verkeersring rondom de binnenstad.

Bebouwing voornamelijk daterend uit begin 20ste eeuw, in een typische vereenvoudigde stijl uit die periode, soms aansluitend bij de neoclassicerende richting (bijvoorbeeld nummers 47-59, 61, 83-97), doch ook vaak in de eigentijds getinte stijlen (bijvoorbeeld nummer 27-29, 339-341 (gesigneerd Geo Fontaine), nummer 516 (architect J. Hebbelynck, 1927), nummer 567-601.

Auteurs: Lanclus, Kathleen