• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, mechanische pannen). Rechthoekige benedenvensters en steekboogvormige bovenvensters, op de bel-etage gevat in een geprofileerde omlijsting met sluitsteen. Linker deurtravee gemarkeerd door rechthoekige vleugeldeur in sobere arduinen omlijsting; bekronend deurvenster met balkon afgezet door ijzeren leuning met guirlandes. Houten kroonlijst op gegroefde consoles.