Stadswoning Clyn Berrie

Beschrijving

"Clyn Berrie", vroeger één geheel met de "Groote Berrie" (nummers 11-13). Traditioneel breedhuis opgetrokken uit baksteen onder steil zadeldak (kunstleien) met centraal dakvenster, opklimmend tot de 17de eeuw.

Lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen. Aangepaste rechthoekige vensters in omlijsting van imitatie-zandsteen; muurbanden ter hoogte van de oorspronkelijke dorpels der kruiskozijnen. Rechthoekige dakvenster in gecementeerde kwartholomlijsting met geprofileerde latei. Gedichte steigergaten. Driedelige neoclassicistische houten winkelpui, op arduinen sokkel, van circa 1900 met centraal winkelraam en flankerende deuren.